25 mars 2018
10:00

Bergdalens IK

Referat: Solängens BK - Bergdalens IK

Efter har fått 1 timmes mindre sömn inatt så startatde vi vår första match på Förbovallen vid 10.00, en del killar var ganska trötta efter denna enorma omställning av klockan eller så kanske 9.00 var väl tidigt. Denna dag hade vi två hemmamatcher i rad mot Bergdalens IK från Borås planerat, vi vet om att Bergdalen spelar fin fotboll. Första matchen börjar ganska jämt där Solängen tar ledningen med 1-0 i första perioden efter en kontring med en djupledsboll där vi sprang ifrån backen och avslutade fint. I andra perioden blir vi tillbakapressade, vi ligger inte riktigt nära i försvarsspelet och det räcker för att Bergdalen skall rulla runt bollen. När vi hamnar i perioder av defensivt spel är det viktiga att vi fortsätter ligga rätt i positionerna och arbeta. I sista perioden ligger vi närmare defensivt och det blir med en gång svårare för motståndarna. I slutet av matchen tar vi över mer och mer och har flera chanser att göra mål. Vi vinner till slut denna jämna match med 1-0. I uppspelen har vi bra tålamod och vågar rulla bollen i backlinjen vilket är väldigt viktigt.